Welkom op Helden Online

28 augustus 2014

Column van Barbara Barend van 6 mei 2014 bij de start van heldenonline.nl

pag 3 barbara barendVorig jaar geleden speelde de gedachte om te stoppen met Helden. Het was crisis in de bladenmarkt en onze partner Sanoma had laten weten niet door te willen, vanwege de zogenoemde ‘strategische heroriëntatie’. Ik wist het allemaal niet, was moe en zag geen licht aan het einde van de tunnel. Op advies van mijn vrouw ging ik studeren, een opleiding social media, en ik knoopte met diverse mensen gesprekken aan. Praten zou me verder helpen. En dus lulde ik wat af.

Die studie maakte ineens weer de dolle kleine Barbara in me los. Ik raad het iedereen aan. Ik knapte uit elkaar van energie. En ineens, ergens half november, zag ik het licht. Ik kluste een presentatie in elkaar over wat Helden nu was en wat Helden in mijn enigszins stoute dromen zou gaan worden. Tijdens een lunchmeeting werd ik uitgedaagd om nog veel groter te dromen. ‘Ik moest nu maar eens gaan waarmaken wat ik in mijn hoofd had. En waar was het wachten op? Die Barendjes moesten maar eens echt gaan ondernemen en niet halfslachtig een blaadje blijven maken.’

De nachten na die meeting sliep ik niet. Minder dan een week later, zegde ik mijn baan op bij Endemol/FOX en een dag later deelde ik mijn vader Frits mee dat we gingen ondernemen, echt ondernemen. ‘We gaan een multimediaal platform maken, we worden social proof, we gaan evenementen produceren en op een dag gaan we ook nog een Helden legacy krijgen, merchandise en games.’

De beer was los. Met mijn spaargeld, dat ik er gelukkig niet doorheen had gejast in mijn goede jaren als presentatrice, kochten Frits en ik de aandelen van Helden terug en sinds begin dit jaar staan we weer op eigen benen. Ik word veertig, heb twee kleine kinderen van drie en één en heb in de afgelopen jaren nog nooit zo gebulkt van de energie.

Ik geniet dat ik dagelijks doe wat ik leuk vind, het mooiste blad van Nederland maken en nu ook nog een online platform lanceren. Met een onwijs jonge en enthousiaste club mensen zijn Frits en ik aan de leukste klus van mijn leven begonnen. Met mijn moeder Marijke als corrector en mijn zus als organisatrice van de evenementen hebben we ook nog eens een waar familiebedrijf. En Frits blijkt de beste salesmanager die ik me kan voorstellen.

Gelukkig bestaan we dus nog en bestaan we nu zelfs al weer vijf jaar. We hebben een feestje en vieren dit met een dubbeldik nummer en een splinternieuw platform. We hopen jullie als fans nog dichterbij de helden te brengen. We hopen dat jullie het platform omarmen. Uiteraard als jullie op- en of aanmerkingen  of tips hebben. Laat het dan weten.

Nieuwsgierig? Kijk dan op www.heldenonline.nl

Over inspiratie, dromen realiseren en het volgen van een opleiding…

Barbara Barend volgde de post-HBO opleiding Social Media bij Beeckestijn Business School in het najaar van 2013.

Dit artikel is geschreven door Barbara Barend